Een job voor alle jongeren! In gesprek met 2 werkgevers over een geslaagde aanpak uit de UK

18 april 2024

Het geslaagde verhaal van DPD UK samen met DFN Project SEARCH om jongeren met bijzondere leernoden middels intensief ondersteunde stages aan te werven.

🗓️18 April 2024 - 18:30u - 20:30u

Je bent welkom vanaf 18u. Het inhoudelijke deel start om 18.30u. We voorzien een hapje en een drankje vooraf.

🏢 De Broeikas, T2 Campus, Genk

Deelname is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Snel erbij zijn is dus de boodschap.

Schrijf je in

Is jouw bedrijf ook regelmatig op zoek naar nieuwe werknemers? Vind je het moeilijk om hen op maat en ritme van jouw bedrijf de job te leren?

Steve Mills, board trustee en voormalig IT-directeur DPD UK en Claire Cookson, CEO van DFN Project SEARCH nemen ons mee in hun ervaringen en successen om met jongeren die nog al te vaak uit de boot vallen via langdurige bedrijfsstages duurzame, betaalde jobs te realiseren.

DFN Project SEARCH werkt samen met honderden nationale en internationale bedrijven, onderwijsaanbieders en lokale overheidsinstanties in het hele Verenigd Koninkrijk en biedt een volledig begeleid stageprogramma.  70% van de stagiairs vindt elk jaar een betaalde job, 60% bereikt een voltijds betaalde job, meer dan 10 keer het nationale gemiddelde.

Met de grootste dataset van dit type ter wereld kunnen ze aantonen hoe neurodiversiteit een enorm voordeel kan zijn voor bedrijven en de economie in het algemeen, en hoe mensen met verschillende vaardigheden met de juiste ondersteuning volledig kunnen bijdragen aan de maatschappij.

Claire Cookson geeft een inkijk in de werking van DFN Project SEARCH, hoe men bedrijven en jongeren aanspreekt en met elkaar matcht. Steve Mills legt uit waarom jongeren kansen geven voor DPD - en bij uitbreiding elk bedrijf - geen vraag maar een noodzaak is vanuit bedrijfsperspectief.

Ze benoemen hierbij de impact op de jongere en zijn omgeving, de collega's, het ruimere HR-beleid tot het beleidsniveau binnen de UK. Dit aan de hand van verhalen en voorbeelden maar minstens zo belangrijk tonen zij dit aan door de data die al jarenlang verzameld wordt.

Deze sessie kadert in een 2-daags bezoek waarbij beleidsmakers in de ochtend hun engagement ter zake al hebben geuit. De resultaten hiervan brengen we mee naar deze sessie.

 

Bio Claire Cookson

Claire Cookson, Chief Executive Officer van de DFN Foundation en DFN Project SEARCH, is een ervaren senior leider met een uitgebreide achtergrond in onderwijs en best practice supported employment. Claire is voormalig hoofd van een school bijzonder onderwijs met een breed spectrum en leidt nu een snelgroeiende liefdadigheidsinstelling die zich richt op het ondersteunen van de beste praktijken bij de overgang naar werk voor mensen met leermoeilijkheden en autisme.

Bio Steve Mills

Steve Mills was meer dan 30 jaar een ervaren bedrijfsprofessional in de transport- en logistieke sector, waarvan hij meer dan 22 jaar succesvol leiding heeft gegeven als IT-directeur bij DPD UK. Hij is tevens de pionier en oprichter van DPD Inspire, een succesvol stageprogramma binnen DPD.

Sinds zijn pensioen afgelopen jaar, is hij board trustee voor o.m. DFN Project SEARCH en wil hij verder bouwen aan de inclusie van jongeren op de arbeidsmarkt.

Schrijf je in